Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Zo ver gevorderd zijn de plannen voor de school van miljardair

De plannen voor de ‘miljardairschool’ in Rotterdam-Zuidwijk worden steeds concreter. Ondanks kritiek wil de gemeente Rotterdam drie locaties op Zuid aan de filantropische stichting De Verre Bergen verkopen. Daar moet een met privégeld gefinancierde basisschool komen met voor elke groep twee leraren. 

De extreem rijke stichting begint in het voorjaar van 2020 met de basisschool, naar eigen zeggen om het onderwijs te verbeteren en kansarme kinderen een betere basis te geven. De eerste lichting kinderen begint in een tijdelijk schoolgebouw op de plek van het voormalige Medisch Centrum Zuidwijk. ,,Het wordt een flexibel gebouw, dat kan worden hergebruikt’’, zegt projectleider Hidde Verkade van stichting De Verre Bergen, opgericht door familie Van der Vorm die haar fortuin vergaarde met de Holland America Line.

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.