Moniek met hondje Boumy.
Volledig scherm
Moniek met hondje Boumy. © Bram Kloos

Zij zorgen voor de perfecte match tussen ouderen en oppashond: ‘Het is een win-winsituatie’

Sommige ouderen zijn niet meer in staat om voor een hond te zorgen, maar willen wel genieten van het gezelschap. En laat dat nu ook gewoon mogelijk zijn, via stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH). ,,We matchen hondjes met senioren in de buurt”, zegt Liselotte Scheriau, projectmanager in Rotterdam.

 1. Deze horeca bieden mensen gratis warmte én een maaltijd aan: ‘We kunnen echt iets betekenen’

  Deze horeca bieden mensen gratis warmte én een maaltijd aan: ‘We kunnen echt iets betekenen’

  Heating and eating: dat is het nieuwe initiatief van crisiscatering Hotsput Hutspot en Talentfabriek010, waardoor Rotterdammers die hun energierekening zien stijgen niet langer hoeven te kiezen tussen het verwarmen van hun huis of een fatsoenlijke maaltijd. Verschillende horeca bieden mensen een warme (werk)plek aan, met daarbij een door iemand anders gedoneerde maaltijd, vertelt Bob Richters van Hotspot Hutspot.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”