Het is belangrijk om relatief sterke coronapatiënten naar een minder druk ziekenhuis te sturen, zodat in de al volle ziekenhuizen ruimte blijft voor de ‘zeer benauwde’ personen die een lange rit niet aankunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is belangrijk om relatief sterke coronapatiënten naar een minder druk ziekenhuis te sturen, zodat in de al volle ziekenhuizen ruimte blijft voor de ‘zeer benauwde’ personen die een lange rit niet aankunnen. © Arie Kievit

Ziekenhuizen vol coronapatiënten: ‘Huisarts moest anderhalf uur rondbellen voor een bed’

Ziekenhuizen in de Rotterdamse regio hebben een razenddruk paasweekend achter de rug, waardoor huisartsen nu grote moeite hebben om vrije bedden voor hun coronapatiënten te vinden. ,,Een Rotterdams stel werd gescheiden: hij naar Terneuzen, zij naar Drachten.”

 1. Ruimtegebrek leidt tot bizarre spagaat voor bloeiende voetbalclub: opheffen of elders doodbloeden
  PREMIUM

  Ruimtege­brek leidt tot bizarre spagaat voor bloeiende voetbal­club: opheffen of elders doodbloe­den

  Over een jaar of vijftien komt er mogelijk een flinke woonwijk, maar nu strijden verenigingen en de Stadscamping Rotterdam er nog voor hun toekomst. Op weinig plekken in Rotterdam zijn ruimtegebrek en botsende belangen zo voelbaar als aan de Kanaalweg in het noorden van de stad. Opmerkelijk voorlopig slachtoffer: het volledig opgebloeide, 114 jaar oude voetbalbolwerk Steeds Hooger.
 2. Rotterdammers kunnen binnenkort gratis met bakfiets of aanhanger grofvuil naar milieuparken brengen

  Rotterdam­mers kunnen binnenkort gratis met bakfiets of aanhanger grofvuil naar milieupar­ken brengen

  Met het gratis uitlenen van bakfietsen en aanhangers wil de gemeente Rotterdam het binnenkort voor haar inwoners nog makkelijker maken om grofvuil af te voeren. Rotterdammers kunnen nu al hun grofvuil op afspraak laten ophalen, maar dat blijkt voor menigeen nog een drempel. Dagelijks worden grote voorwerpen als matrassen en kasten naast de afvalcontainers geplaatst. Wie dat doet, loopt overigens het risico een forse boete te krijgen.
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen