Zes kerkgangers in ziekenhuis, maar toch nog zondagsdienst met dertig gelovigen

De Ridderkerkse Bethelkerk heeft zes gemeenteleden die met het coronavirus in het ziekenhuis liggen. Toch houdt de gereformeerde gemeente ook in deze tijd nog kerkdiensten, met maximaal dertig mensen, zoals het volgens de regels mag. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft kritiek op het kabinet dat dit mogelijk maakt.

Een verklaring heeft nog niemand. Maar wie naar de kaart van het RIVM kijkt met ziekenhuisopnames, ziet dat niet alleen Brabant, maar ook de biblebelt hard is getroffen door het coronavirus. In de Rotterdamse regio valt vooral Goeree-Overflakkee op. De GGD denkt dat daar een kerkdienst op zondag 8 maart een rol speelt bij de uitbraak in woonzorgcomplex Nieuw-Rijsenburgh, waar zeven bewoners zijn overleden.

 1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
  PREMIUM

  ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

  Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.
 2. Gaatkensplas barstensvol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?
  PREMIUM

  Gaatkens­plas barstens­vol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?

  Voor sportvissers is het een beeld om van te smullen. Volwassen snoeken, zeelten van een halve meter, brasems, tientallen voorntjes en zelfs een roofblei komen uit een sleepnet van 250 meter dat onderzoekers net door de Gaatkensplas bij de Barendrechtse wijk Carnisselande hebben gehaald. Bijvangst is er ook, want in het net zit ook een paraplu verstrikt. ,,Wat opvalt is dat hier vooral grote vissen in het water zitten.’’