Het is druk op de terrassen van de Witte de Withstraat.
Volledig scherm
Het is druk op de terrassen van de Witte de Withstraat. © Desiree Schippers

Witte de Withstraat afgesloten voor auto's vanwege enorme drukte

Eindelijk! Vanaf vandaag is een drankje doen op het terras, een filmpje pakken en naar het museum gaan weer toegestaan. Hoe beleefde de regio deze bijzondere dag?  

 1. Hierdoor kon drugsbaron Çetin G. jarenlang onder de radar blijven
  PREMIUM

  Hierdoor kon drugsbaron Çetin G. jarenlang onder de radar blijven

  Zijn vader had graag gezien dat Çetin G. politieagent zou worden, maar de Schiedammer werd de meest gezochte drugscrimineel van Europa. Hij vluchtte eind 2016 vanuit Nederland naar Turkije om de hem opgelegde gevangenisstraf van twaalf jaar te ontlopen. Begin deze week werd hij gearresteerd in een luxe woning in Istanboel. De Turkse politie deed invallen op 110 adressen waarbij 74 verdachten zijn opgepakt. G. wordt beschouwd als het kopstuk van een diepgeworteld drugsnetwerk.
 2. ‘Het terras is te groot. Zo is het niet meer ons buurtplein’
  PREMIUM

  ‘Het terras is te groot. Zo is het niet meer ons buurtplein’

  Het Middellandplein in het westen van Rotterdam is nu te veel terras en te weinig publieke ruimte menen diverse omwonenden. ,,Het gevoel is dat je er niet meer als burger zit, maar als consument. De balans is zoek’', oordeelt buurtbewoner Rosanne Hertzberger. De eigenaar van het Algerijnse restaurant Raïnaraï, Laurent Khellout, vindt het overdreven. ,,Het is een beetje een moeilijk plein dat ik mooier heb gemaakt. Voor mensen die niet op een terras willen zitten, is zeker nog plek.’’