Volledig scherm
Dave van der Wal en David Severins verleden jaar met hun gasten. Toen nog in een spiegeltent. © Frank de Roo

Wintervariété van Dave van der Wal van tent naar écht theater

De derde editie van Dave’s Wintervariété verkast van de spiegeltent in het Museumpark naar de theaterzaal van de bibliotheek in het Rotterdamse centrum. Een droom die uitkomt, zo laten de twee oprichters Dave van der Wal en David Severins weten. ,,Het variététheater is hiermee echt terug in het centrum van Rotterdam.’’

Tot 1933 telde Rotterdam nog twee variététheaters. Van der Wal, bekend van Rijnmond en zijn theatershows, bracht de magie, zang en acrobatiek drie jaar geleden terug naar Rotterdam. Samen met zijn vriend en jongleur Severins maakte hij een voorstelling met vele gasten in de dagen rond kerst en oud en nieuw.

Elke avond was het echter afwachten hoe het weer was. ,,Het risico dat we de Spiegeltent zouden moeten sluiten vanwege weeralarmen valt nu als een last van onze schouders’’, is de boodschap. ,,Het comfort voor publiek en artiesten gaat erg vooruit.’’ De nieuwe show heeft als thema ‘Dromen’. De kaartverkoop begint maandag. Tickets zijn 25 euro per persoon voor volwassenen en 20 euro voor kinderen.