Een impressie van hoe het windmolenplan op de Landtong van Rozenburg uit zou kunnen pakken. De kranen van de Thialf van Heerema (linksonder) zijn 95 meter hoog, de geplande windmolen wordt mogelijk 235 meter hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van hoe het windmolenplan op de Landtong van Rozenburg uit zou kunnen pakken. De kranen van de Thialf van Heerema (linksonder) zijn 95 meter hoog, de geplande windmolen wordt mogelijk 235 meter hoog. © Stichting Leve de Landtong

Windmolen Landtong ‘ongekend groot’: ‘Rozenburg en Maassluis gaan zeker protesteren’

De gevolgen van de komst van een megawindmolen op de Landtong van Rozenburg zullen ‘ongekend groot’ zijn, vreest de Stichting Leve de Landtong, die waakt over het natuurgebied in het Rotterdamse havengebied.

  1. Onder de rook van de Kuip kun je klimmen op kunst: ‘Het is echt ontworpen voor jong en oud’
    PREMIUM

    Onder de rook van de Kuip kun je klimmen op kunst: ‘Het is echt ontworpen voor jong en oud’

    Klimmen op kunstwerken? Ben je betoeterd? Nee, serieus, op Rotterdam-Zuid mag het, graag zelfs. Tenminste, op de twee bronzen beelden in het Stadionpark, onder de rook van Feyenoord. Vanaf vrijdag mag je erop, want naast kunst zijn het ook echte klimrotsen, ontworpen door meervoudig Nederlands kampioen sportklimmen Tim Reuser. En ja, zelfs als je nog nooit hebt geklauterd, kun je erop.