Volledig scherm
PREMIUM
Wil de Ben in de wijk Wielewaal, die op de nominatie staat om gesloopt te worden © Frank de Roo

Wielewaalers willen eigen wijkje bouwen: ‘Zet de dranghekken maar klaar’

Goedkope huurwoningen bouwen niet mogelijk? Daar denken ze in de Wielewaal heel anders over. Bewoners van het groene wijkje in Charlois hebben een kant-en-klaar plan.

,,Binnen drie jaar kunnen we hier een nieuwe wijk hebben staan”, zegt Wil de Ben, bewoner van de Wielewaal. ,,Als bekend wordt wat we aan huur vragen, kunnen we wel dranghekken gaan neerzetten. Wij kunnen de ideale Rotterdamse wijk worden, een wijk waar mensen die in de zorg of in het onderwijs werken betaalbaar kunnen wonen.”

  1. Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019
    video

    Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019

    ,,O my god, o my god, o my god!’’ is de eerste reactie van de eigenaresse van petit restaurant Louise, de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019. Enthousiaste millennial-kreten, afkomstig van een 22-jarige. Want zo jong is eigenaresse Loesje Tieleman. Ook de rest van het kernteam, bestaande uit broer Tom Tieleman en chef-kok Kelvin de Pijper, is de dertig nog niet gepasseerd. En dat terwijl hun zaak in alles de tijdloze sfeer ademt van een Parijse bistro. De Pollepel-recensent beoordeelde Louise met een 8,4 vanwege de prettige bediening en de vakkundig bereide Franse klassiekers met verrassende twists, zoals ijs van bleekselderij.