Hennie Hoogkamer: ,,We gooien het bijltje er niet bij neer. Daarvoor hebben we nog te veel vechtlust.’’
Volledig scherm
Hennie Hoogkamer: ,,We gooien het bijltje er niet bij neer. Daarvoor hebben we nog te veel vechtlust.’’ © Roel Dijkstra

Wielewaalers blijven strijdlustig ondanks sloopplannen: ‘We laten ons niet onze eigen wijk uitzetten’

Als alle Wielewaalers zo strijdbaar zijn als Hennie Hoogkamer (62) - ‘hier geboren en getogen meneer’ - dan kunnen de voorstanders van nieuwbouw hun borst nog nat maken. Weliswaar beten de bewoners woensdag bij de Raad van State (RvS) in het stof, maar daarmee is de strijd geenszins gestreden, zegt ze. ,,We gooien het bijltje er niet bij neer. Daarvoor hebben we nog te veel vechtlust.’’

 1. Wéér koninklijk bezoek! Willem-Alexander en Máxima zijn dit jaar kind aan huis in Rotterdam
  PREMIUM

  Wéér koninklijk bezoek! Wil­lem-Alexan­der en Máxima zijn dit jaar kind aan huis in Rotterdam

  De koning en de koningin hebben het dit jaar naar hun zin in Rotterdam. Om de haverklap brengt een van hen een bezoekje aan de Maasstad. De teller staat inmiddels op zes. Vooral Máxima is dit jaar vaak in de havenstad te vinden. Woensdag was het weer de beurt aan Willem-Alexander die de splinternieuwe Eregalerij opende in het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier. Zes bezoeken in vogelvlucht.
 2. Boze Rotterdammers gaan samenwerken in wooncrisis: ‘Wonen is een grondrecht, geen luxeproduct’
  PREMIUM

  Boze Rotterdam­mers gaan samenwer­ken in wooncrisis: ‘Wonen is een grondrecht, geen luxepro­duct’

  Slapeloosheid, stress, boosheid. Het leven van Rotterdammers die te horen krijgen dat hun buurt of wijk wat de gemeente betreft wel gesloopt kan worden voor nieuwbouw wordt er niet fijner van. Ze komen in opstand. Waarom moet hun (t)huis weg voor dure, nieuwe huizen? We kennen het van de Tweebosbuurt, Wielewaal, Gerdesiaweg en Pompenburg. Met het initiatief ‘Recht op de stad’ wordt het verzet tegen het woonbeleid van Rotterdam breder en breder.