Berkelaar Joost Smits (55) is sceptisch over de huidige bouwplannen voor Wilderszijde. Van de hsl bijvoorbeeld verwacht hij de komende jaren meer geluidsoverlast, omdat over dit spoor vaker en sneller gereden zal moeten worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Berkelaar Joost Smits (55) is sceptisch over de huidige bouwplannen voor Wilderszijde. Van de hsl bijvoorbeeld verwacht hij de komende jaren meer geluidsoverlast, omdat over dit spoor vaker en sneller gereden zal moeten worden. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Wie een huis koopt in deze megawijk, kan ziek worden van de herrie

De nieuwe woonwijk die het inwonertal van Bergschenhoek in één klap met dik 30 procent moet laten groeien, wordt bejubeld. Maar moet je daar wel willen wonen? Critici en experts waarschuwen: er is zóveel lawaai in die omgeving dat je er ziek van kunt worden. De gemeente zegt nog volop bezig te zijn met maatregelen om er een fijne wijk van te maken.

  1. Tegenvallers bij grote verbouwingen: bieb miljoenen duurder en twijfel over sloop Boijmans-paviljoen
    PREMIUM

    Tegenval­lers bij grote verbouwin­gen: bieb miljoenen duurder en twijfel over sloop Boijmans-paviljoen

    Verleden week prees de wethouder de verbouwing van de centrale bibliotheek van Rotterdam nog aan als een voorbeeldproject. In tegenstelling tot de uiterst moeizame verlopende renovatie en uitbreiding van museum Boijmans Van Beuningen. Maar dat betekent niet dat er geen tegenvallers zijn. Nu al blijkt de verbouwing van de bieb bijna 28 miljoen euro duurder uit te pakken dan gedacht.