De Oude Binnenweg op een winterse februaridag in 1977 met terras van poffertjeskraam Janvier en de legerdumpwinkel van Loe Lap.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude Binnenweg op een winterse februaridag in 1977 met terras van poffertjeskraam Janvier en de legerdumpwinkel van Loe Lap. © AD Rotterdams Dagblad/RN

Wie deed het vroeger niet? Strakke spijkerbroeken passen aan de Oude Binnenweg

Rotterdam van ToenDe Oude Binnenweg in hartje centrum stond vroeger al bekend om het diverse winkelaanbod. De jeugd kocht er de meest trendy kleding van het moment in inmiddels verdwenen zaken als legerdumpwinkel Loe Lap en spijkerbroekenwalhalla Bluetiek-in.

 1. Dennis is een van de daklozen die een huis kreeg in coronatijd: ‘Een gevoel dat mensen toch om mij geven’
  PREMIUM

  Dennis is een van de daklozen die een huis kreeg in coronatijd: ‘Een gevoel dat mensen toch om mij geven’

  In een paar maanden tijd kregen honderd Rotterdamse daklozen een eigen huis of studio. Een record. De 39-jarige Dennis is één van de gelukkigen. Na een scheiding sliep hij in hotels, zijn auto of de kelder van een vriend. Tot hij volledig vastliep en na een toevallige ontmoeting hulp zocht. ,,Zie je die kale plek op mijn achterhoofd. Mijn haar viel uit, van de stress.’’
 2. Onrust op middelbare school CBSplus dat leerlingenaantal rap ziet dalen en moet bezuinigen
  PREMIUM

  Onrust op middelbare school CBSplus dat leerlingen­aan­tal rap ziet dalen en moet bezuinigen

  Op het CBSplus in Rotterdam-Zuid heerst onrust vanwege bezuinigingen. Een aantal docenten heeft te horen gekregen dat hun functie komt te vervallen vanwege de teruglopende leerlingenaantallen. Ook het lesaanbod verandert voor de mavo- en havo-scholieren. Volgens algemeen directeur Richard Troost van het overkoepelende CVO-Zuid is het toekomstperspectief van de school niettemin rooskleurig.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht