Een illustratie van de plannen voor Feyenoord City. Inzet: Wethouder Van Gils
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de plannen voor Feyenoord City. Inzet: Wethouder Van Gils © ANP

Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’

Er zijn wat de gemeente Rotterdam betreft geen grote obstakels meer die de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord op Zuid kunnen dwarsbomen. Die conclusie trekt verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils (D66, majeure projecten). De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft positief geadviseerd op het bestemmingsplan voor zo’n voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas. De stikstofdiscussie heeft geen invloed op het project en er is ‘op een haar na’ een deal met laboratorium TLR. ,,Wat ons betreft is alles klaar en geregeld.’’

Quote

Financie­ring is bijna rond. Daarover maak ik me geen zorgen

Wethouder Van Gils

Zojuist is de gemeenteraad van Rotterdam met twee brieven op de hoogte gesteld van de meest actuele ontwikkelingen rond het toekomstige onderkomen van Feyenoord. Eind 2019 werd besloten om de start van de bouw van het stadion met één jaar uit te stellen, zodat de eerste paal nu in 2022 de grond in kan. De extra tijd is onder andere nodig om de vergunningen aan te vragen, het bestemmingsplan af te ronden én de grond bouwrijp te kunnen maken. Met het aanstaande vertrek van TLR kan met dat laatste over een poosje worden begonnen.

Op basis van het feit dat het stadion een jaar later zijn deuren opent, is er een nieuwe planning gemaakt, meldt Van Gils. ,,Volgende week wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Begin mei dient het stadion een aanvraag voor de omgevingsvergunning in. Dan wordt in oktober het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld en moet in november duidelijk zijn hoe het stadion wordt gefinancierd. Dat toetsen wij vervolgens aan de voorwaarden die de stad heeft gesteld.’’

 1. Rotterdamse fotograaf houdt inzamelingsactie voor Erasmus MC met donaties voor portretfoto’s
  video

  Rotterdam­se fotograaf houdt inzame­lings­ac­tie voor Erasmus MC met donaties voor portretfoto’s

  De Rotterdamse fotograaf Joep van Aert heeft het normaal gesproken druk, maar sinds de corona-crisis is ook zijn agenda akelig leeg. Om toch bezig te blijven met fotografie en om te kunnen helpen, begon hij de inzamelingsactie ‘Portrait for Good’. Vanaf 25 euro maken hij en drie andere fotografen een portret voor iedereen die dat wil. Van de opbrengst gaat 70 procent naar de Erasmus MC Foundation, die onder andere bezig is met het ontwikkelen van een vaccin voor het coronavirus.
 2. Zeilschip Eendracht helpt studenten uit Kazachstan uit de brand (en dat is groot nieuws in het olieland)

  Zeilschip Eendracht helpt studenten uit Kazachstan uit de brand (en dat is groot nieuws in het olieland)

  De bemanning van het Rotterdamse zeilschip Eendracht is 26 Kazachstaanse cadetten te hulp geschoten. De zeelieden in opleiding, die voor een stage op het schip verbleven, zouden eigenlijk deze maand vanaf de Azoren terugvliegen naar hun vaderland. Door de coronacrisis vertrokken vanaf de archipel echter geen vluchten meer en dus mochten de 26 meevaren naar Rotterdam. De reddingsactie is groot nieuws in het olieland.