Wethouder Judith Bokhove
Volledig scherm
Wethouder Judith Bokhove © ANP

Wethouder Bokhove kwaad op RET na schrappen lijn A: ‘Dit is onacceptabel’

Verkeerswethouder Judith Bokhove is ‘not amused’ over het plotseling schrappen van metrolijn A door de RET. Ze was niet op de hoogte van de maatregel, zei ze donderdag tegen de gemeenteraad. ,,Onacceptabel dat de RET op deze manier niet de afspraken nakomt”, aldus Bokhove.

 1. Reizigers staan ‘als sardientjes in blik op elkaar’ in Rotterdamse metro: ‘Het is chaos in de ochtendspits’
  PREMIUM

  Reizigers staan ‘als sardien­tjes in blik op elkaar’ in Rotterdam­se metro: ‘Het is chaos in de ochtend­spits’

  Pak je na lange tijd weer eens de metro, moet je jezelf er bijna met een schoenlepel in wringen, zo vol zit het voertuig. Sorry, meldt de RET, we hebben te veel kapotte metro’s. Door leveringsproblemen met onderdelen en te weinig monteurs (corona en pensioen) loopt de vervoerder fors achter met onderhoud. De timing kan niet beroerder, juist nu meer mensen weer de metro naar werk en school nemen. Het regent dan ook klachten van reizigers.
 2. De sloop van Correct nadert, maar de herinneringen blijven. Wat heeft u daar allemaal weggesleept?
  Oproep

  De sloop van Correct nadert, maar de herinnerin­gen blijven. Wat heeft u daar allemaal wegge­sleept?

  Hij komt, hij komt, de man met de slopershamer die het voormalige Correct-pand aan de Bergweg met één doffe dreun tegen de grond beukt. Maar helaas, zo snel gaat het niet, hier in Rotterdam-Noord. De eerste afzettingen arriveerden maandag aan de achterkant van het karakteristieke, voorheen sneeuwwitte gebouw waar menig Rotterdammer zijn elektronica kocht. Op deze plek zal het slopersvolk de leegstaande winkel betreden en de komende weken het complex van binnenuit tegen de grond werken.