Aboutaleb is bereid om onder meer toegangswegen richting het Rotterdamse centrum te versmallen en de parkeercapaciteit te verminderen om de hoeveelheid winkelend publiek te beperken.
Volledig scherm
Aboutaleb is bereid om onder meer toegangswegen richting het Rotterdamse centrum te versmallen en de parkeercapaciteit te verminderen om de hoeveelheid winkelend publiek te beperken. © ANP

Wegversmallingen en minder parkeerplaatsen: Aboutaleb wil winkelend publiek afschrikken

Burgemeester Aboutaleb overweegt draconische maatregelen te nemen om te voorkomen dat het de komende weekeinden opnieuw veel te druk wordt in de grote Rotterdamse winkelcentra. Dat wil hij onder meer doen door toegangswegen te versmallen, de parkeercapaciteit deels op slot te gooien en het openbaar vervoer minder te laten rijden.

 1. Eerste ronde ‘huisartsvaccins' voor bewoners in zorg gaat aan Rotterdam voorbij, huisartsen zelf wel geprikt
  PREMIUM

  Eerste ronde ‘huisarts­vac­cins' voor bewoners in zorg gaat aan Rotterdam voorbij, huisartsen zelf wel geprikt

  Na het eerste zorgpersoneel is nu ook de eerste bewoner in de zorg gevaccineerd. Maar het vaccinatietempo ligt nog laag. ,,Mijn patiënten vragen: Weet u nu wanneer die prik komt? Maar eerlijk gezegd is er nog niets zeker’’, zegt huisarts Henk Hoogervorst. De eerste ronde ‘huisartsvaccins’ voor bewoners in de zorg gaat aan de Rotterdamse regio voorbij, maar huisartsen zelf zijn wel snel aan de beurt.
 1. Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag
  Play

  Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje