Ibiza. Vanaf 18 juni vertrekken er weer vliegtuigen vanuit Rotterdam naartoe.
Volledig scherm
Ibiza. Vanaf 18 juni vertrekken er weer vliegtuigen vanuit Rotterdam naartoe. © Getty Images

Weer naar de zon? Transavia hervat vakantievluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport

De vliegtuigen van Transavia stonden maandenlang aan de grond op Rotterdam The Hague Airport, maar goed nieuws voor de reiziger: de vliegtuigmaatschappij hervat op 18 juni de vluchten naar de zon.

 1. Vopak en Koch betalen ruim 1 miljoen euro na overtreding milieuwetgeving

  Vopak en Koch betalen ruim 1 miljoen euro na overtre­ding milieuwet­ge­ving

  Het Rotterdamse opslagbedrijf Vopak Terminal Europoort en de petrochemische raffinaderij van Koch HC Partnership hebben een door het Openbaar Ministerie voorgestelde schikking geaccepteerd. De bedrijven gingen in 2014 in de fout, waardoor een gaswolk ontsnapte. Daarna werd de DCMR Milieudienst Rijnmond veel te laat geïnformeerd. Vopak betaalt een boete van 650.000 euro, Koch komt over de brug met 500.000 euro.
 2. Zoveel coronaboetes zijn er in de Rotterdamse regio uitgedeeld
  PREMIUM

  Zoveel coronaboe­tes zijn er in de Rotterdam­se regio uitgedeeld

  In de Rotterdamse regio zijn de afgelopen maanden in totaal 2214 coronaboetes uitgedeeld. Zowel voor het niet naleven van de noodverordening als voor het niet dragen van een mondkapje op plekken waar dat wel verplicht is. Rotterdam steekt met kop en schouders boven de andere regiogemeenten uit. Hier zijn in totaal 1447 bekeuringen uitgedeeld. Dit blijkt uit cijfers, gerekend tot en met 28 juni, van het Openbaar Ministerie en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.