De Rotterdamsche Bank aan de Coolsingel in 1950. Gezien de reacties op deze raadplaat, heeft half Rotterdam in dit schitterende gebouw gewerkt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rotterdamsche Bank aan de Coolsingel in 1950. Gezien de reacties op deze raadplaat, heeft half Rotterdam in dit schitterende gebouw gewerkt. © AD/Het Vrije Volk

Warme herinneringen aan bankgebouw Coolsingel: ‘Loodzware kluisdeur zat klem door paperclip’

Rotterdam van ToenWelkom bij deze aflevering van De Reünie. Deze week staat de voormalige Rotterdamsche Bank – later bekend onder de naam ABN AMRO – aan de Coolsingel centraal, in het hartje van het machtig mooie Rotterdam. Met veel ex-werknemers die hun herinneringen prijsgeven naar aanleiding van de blitse raadplaat, afgelopen zaterdag in deze courant!

  1. Konijntjes jagen in het gras bij het rioolgemaal van de Zuiderparkweg
    PREMIUM
    Rotterdam van toen

    Konijntjes jagen in het gras bij het rioolge­maal van de Zuiderpark­weg

    Redacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze week: sommige plaatsen in onze regio hebben met de jaren een ware transformatie doorgemaakt. Zo ook dit plekje bij het Zuiderpark. Metershoog gras was alles wat dit gemaal ooit omringde. Inmiddels wordt het gemaal - nog steeds in functie - overschaduwd door evenementenpaleis Ahoy.