Politie, ambulance en dierenambulance kwamen ter plaatse.
Volledig scherm
Politie, ambulance en dierenambulance kwamen ter plaatse. © MediaTV

Vrouw zwaargewond na aanval drie agressieve honden in Rotterdam: politie schiet honden dood

In een woning aan de Rotterdamse Hilledijk is vannacht een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze werd aangevallen door drie honden. De politie zag zich genoodzaakt om alle drie de beesten dood te schieten. 

Rond 01.45 uur vannacht spoedde de politie zich naar een woning aan de Hilledijk op Rotterdam-Zuid, omdat er een vrouw hard aan het gillen was. Ter plaatse bleek zij aangevallen te zijn door drie agressieve honden. Hondengeleiders van de politie hebben hierbij nog geprobeerd de honden tot rust te brengen, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk werden alle drie de honden doodgeschoten. 

,,De honden waren dusdanig door het dolle heen dat de agenten niet bij de vrouw konden komen om haar te helpen”, aldus een woordvoerster. ,,Ze zagen dus geen andere optie dan de honden af te maken. Het is voor de agenten zelf ook erg heftig.”

De vrouw is met spoed en ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Of de honden eigendom waren van de vrouw en waarom zij werd aangevallen, is vooralsnog onbekend. 

Er kwam veel politie op de melding af.
Volledig scherm
Er kwam veel politie op de melding af. © MediaTV