Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Diana van Eeuwijk

Vrouw vindt granaat op zolder van familielid

Een vrouw heeft vanmiddag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen op de zolder van een familielid. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie kwam ter plaatse om de granaat te onderzoeken.

De granaat lag op de zolder van een woning aan de Burgemeester Koningssingel in Rotterdam-Overschie. De vrouw ruimde de zolder op toen ze het projectiel tegenkwam. Het Team Explosieven Verkenning nam de granaat mee voor onderzoek. Een politiewoordvoerder benadrukt dat de granaat ‘vermoedelijk’ niet gevaarlijk is. 

Het is niet bekend hoe lang de granaat al op de zolder lag. 

  1. Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’
    PREMIUM

    Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’

    Er zijn wat de gemeente Rotterdam betreft geen grote obstakels meer die de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord op Zuid kunnen dwarsbomen. Die conclusie trekt verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils (D66, majeure projecten). De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft positief geadviseerd op het bestemmingsplan voor zo’n voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas. De stikstofdiscussie heeft geen invloed op het project en er is ‘op een haar na’ een deal met laboratorium TLR. ,,Wat ons betreft is alles klaar en geregeld.’’