De 49-jarige vrouw zit een celstraf uit voor een eerdere poging tot doodslag op hetzelfde slachtoffer in 2016.
Volledig scherm
De 49-jarige vrouw zit een celstraf uit voor een eerdere poging tot doodslag op hetzelfde slachtoffer in 2016. © ANP XTRA

Vrouw na mislukte moord op ex opnieuw voor de rechter, ditmaal voor inschakelen huurmoordenaar

Een Schiedamse vrouw wordt ervan verdacht dat ze vanuit de gevangenis in Nieuwersluis haar ex-man wilde laten vermoorden. Dat deed ze door een derde in te schakelen die hem met een pistool om het leven zou moeten brengen. De Rotterdamse rechtbank buigt zich woensdag over de zaak.

De 49-jarige vrouw zit een celstraf uit voor een eerdere poging tot doodslag op hetzelfde slachtoffer in 2016. Daarvoor kreeg zij in 2018 van het gerechtshof in Den Haag vier jaar cel opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ze had haar toenmalige echtgenoot in zijn slaap met terpentine besprenkeld, een brandende zakdoek naar binnen gegooid en de deur op slot gedaan. Het incident vond plaats aan de Rozenburgsestraat in Schiedam. De rechtbank ging er toen vanuit dat de vrouw fysiek en psychisch werd mishandeld door de man.

Nu heeft het Openbaar Ministerie (OM) haar gedaagd omdat zij vanaf eind 2016 tot eind mei 2017 vanuit de gevangenis zou hebben geprobeerd een derde te bewegen haar voormalige echtgenoot te doden met een pistool. Dat zou ze hebben gedaan via een medegedetineerde.

De vrouw beloofde de persoon geld voor de aanschaf van het pistool en maakte alvast 750 euro over. Ze ging heel geraffineerd te werk. Ze overhandigde ook een plattegrond, informatie over de woning van het slachtoffer, foto’s van zijn kinderen en het merk en kenteken van zijn auto.