Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vrouw mogelijk beschoten nadat ze achter doorrijder aangaat

UpdateDe politie onderzoekt of er gisteravond een schietpartij was aan de Aveling in Rotterdam-Hoogvliet. Er zijn twee mannen uit Hoogvliet aangehouden. Dat laat de politie op twitter weten.

Een man op de fiets werd gisteravond aangereden door een automobilist. De auto - een oud model Peugeot in een donkere kleur-  reed door. Een vrouw in een andere auto zag dit allemaal gebeuren en besloot de Peugeot te volgen. Vermoedelijk probeerde zij het kenteken van de doorrijder te fotograferen. Ze ziet hoe de bijrijder zijn hand of een voorwerp uit het raam steekt. Kort daarna klonken er harde knallen. 

De vrouw staakte hierop haar achtervolging. Het is nog onduidelijk of er is geschoten met een echt vuurwapen of een balletjespistool. De donkere Peugeot is richting de A15 gereden. De fietser en de vrouw zijn allebei ongedeerd. 

Volgens de politie zijn de twee aangehouden mannen mogelijk betrokken bij het incident. Ze reden vermoedelijk in de gezochte Peugeot. De mannen worden verhoord.

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).