Volledig scherm
© Google / Google Maps

Vrouw bespuugd en mishandeld bij Oostplein

Vanmiddag is bij Oostplein in Rotterdam een vrouw bespuugd en mishandeld nadat ze eerst werd lastiggevallen en daar iets van zei. Na een uitgebreide zoektocht door de politie is een verdachte aangehouden. 

De vrouw werd op het plein lastiggevallen en is daarna het metrostation binnengelopen. In de hal van metrostation Oostplein is zij opgevangen door personeel van de RET. De aangehouden persoon is de enige verdachte.

Straatintimidatie

De precieze toedracht is op dit moment nog niet duidelijk. In ieder geval heeft de gemeente Rotterdam eerder aangegeven streng te willen optreden tegen straatintimidatie. Sinds januari vorig jaar is er een zogenaamd ‘sisverbod’ van kracht en de gemeente wil hier ‘vol op inzetten’, zo liet wethouder Bert Wijbenga (Handhaving) weten.

Ook in Capelle aan den IJssel is het lastigvallen van mensen strafbaar gesteld. Straffen kunnen oplopen tot een boete van 4100 euro of drie maanden gevangenisstraf. Maar handhaving van het verbod blijkt lastig, sinds het verbod van kracht is zijn er slechts acht processen-verbaal opgemaakt.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!