Volledig scherm
Deze twee poesjes werden naast een container in Vlaardingen achtergelaten. © Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Voor vierde keer kleine poesjes in reismand gedumpt

Voor de vierde keer in een week tijd zijn poesjes in reismand achtergelaten. Twee jonge zwarte poesjes werden gedumpt naast een container op de PKD-straat in Vlaardingen. Naast de dieren stond een plastic tas met kattenvoer erin. Ze zijn naar het opvangcentrum in Vlaardingen gebracht. 

Er zat niet alleen dierenvoer in het tasje, maar er bleek ook een bonnetje in te zitten. Volgens de bon is het kattenvoer op zaterdag 4 januari bij de Action op Rotterdam Zuidplein gekocht. ,,Nu kunnen we de politie vragen om de camerabeelden op te vragen bij de winkel op het tijdstip van het afrekenen. Maar we hopen dat het baasje zelf even contact met ons opneemt’’, schrijft Dierenopvangcentrum Vlaardingen op haar Facebookpagina. 

Eerder deze week werd een Sphynx op de Varkenoordseweg om Rotterdam gevonden. Op diezelfde dag werd een poes in een vervoersbox gevonden aan de Bredevoorde weg. In haar box lag een warme zachte mand en voer. In Vlaardingen werd afgelopen zondag op dezelfde wijze een zwart poesje gedumpt in een reismand aan de Oosthavenkade. 

Het dierencentrum laat weten dat ze de diertjes Loez en Liz hebben genoemd. Binnenkort gaat de opvang opzoek naar een nieuw baasje voor de twee.