Vlammen in woning Westzeedijk: bewoner met ernstige brandwonden naar ziekenhuis

VideoDe bewoner van een huis aan de Westzeedijk in Rotterdam is vanavond gewond geraakt bij een brand. Hij is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De kat die in het huis werd gevonden, is door de dierenambulance opgehaald.

De brand zou zijn ontstaan toen de bewoner zijn aansteker aan het bijvullen was. ,,Dat ging mis en toen is er brand ontstaan’’, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. 

De kat die uit het huis werd gehaald, was er in eerste instantie erg slecht aan toe. ,,Het leek heel slecht te gaan, maar hij knapt op.’’

De brand was snel meester. Toch moesten omliggende woningen ontruimd worden. De brandweer moest eerst controleren of er koolmonoxide was vrijgekomen, voordat de bewoners veilig konden terugkeren naar hun woning.

Bij de brand is de bewoner ernstig gewond geraakt.
Volledig scherm
Bij de brand is de bewoner ernstig gewond geraakt. © MediaTV
  1. Wildwest-taferelen aan Abraham van Stolkweg: twee gewonden bij schietpartij, politie lost waarschuwingsschoten

    Wild­west-taferelen aan Abraham van Stolkweg: twee gewonden bij schietpar­tij, politie lost waarschu­wings­scho­ten

    Bij een schietpartij op de Abraham van Stolkweg in Rotterdam-West zijn zaterdagavond laat twee gewonden gevallen. Dat gebeurde op het parkeerterrein bij het Neptunus-stadion. De slachtoffers liepen letsel aan arm, buik en been op. Twee verdachten werden snel aangehouden, een derde werd later bij de moskee opgepakt. De gewonden zijn naar het Erasmus MC en het Maasstad Ziekenhuis gebracht.