Volledig scherm
De politie doet onderzoek op het terrein in Rozenburg. © MediaTV

Vijf aanhoudingen in Rozenburg na drugsvangst Rotterdamse haven

Een arrestatieteam van de politie heeft gisteren vijf mensen aangehouden in een bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg. Daar is een inval gedaan vanwege een eerdere drugsvangst dit weekend in de Rotterdamse haven. De douane vond hier zondag 752 kilo cocaïne verstopt in een container met fruit. 

Afgelopen vrijdag vond de politie - ook op de Maasvlakte - nog 500 kilo cocaïne. Deze drugs zaten verstopt tussen vruchtenconcentraat in een container op een opslagterrein. De politie gaat er vanuit dat de drugsvondsten los van elkaar staan. De politie, douane en het Openbaar Ministerie doen onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd. 

De politiehelikopter assisteerde bij de actie van gisteren. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. De Nacht van de Vleermuis: Geen Barry White, maar Pink Floyd in het Kralingse Bos
    PREMIUM

    De Nacht van de Vleermuis: Geen Barry White, maar Pink Floyd in het Kralingse Bos

    Het is paartijd voor de vleermuizen en dat betekent: vrouwtjes lokken. Tijdens de Nacht van de Vleermuis afgelopen zaterdag in het Kralingse Bos gingen bezoekers van een excursie op zoek naar de rosse vleermuis, de Barry White onder de vleermuizen. De soort versiert het andere geslacht met een liefdeslied. ,,De vrouwtjes hebben een one night stand: ze gaan even langs bij het mannetje met de zwoelste stem”, zegt André de Baerdemaeker (39), ecoloog van Bureau Stadsnatuur.