Volledig scherm
Een in beslag genomen partij coke © anp

Vier mannen verdacht van smokkelen
cocaïne in vaten met limoensap

Justitie verdenkt vier mannen uit Heinenoord, Rotterdam, Moerdijk en Chaam ervan achter de smokkel van vijfhonderd kilo cocaïne te zitten. De drugs werden in februari onderschept in de Rotterdamse haven. De coke was verstopt in vaten met zakken limoensap.

De vier zouden het logistieke proces rond het cocaïnetransport hebben helpen organiseren. Er werd een truck met oplegger gehuurd om daar de container met lading vruchtensap op te laden nadat die in de haven was afgeleverd. De container werd opgehaald op de terminal van de ECT en naar een loods in Boskoop gebracht. Daar werden de drugs uit de vaten gehaald.

Tienduizenden euro's 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) stonden de verdachten in contact met elkaar om het vervoer, de aflevering en het uithalen van pakketten cocaïne te regelen. Voor de hand- en spandiensten zouden bedragen enkele tienduizenden euro’s worden uitbetaald.

Een van de vier mannen, die in leeftijd variëren van 25 tot 48 jaar, wordt door het OM ook nog eens verweten 28 kilo cocaïne in zijn bezit te hebben gehad. De verdachte, een 45-jarige man uit Heinenoord, zou het partijtje in een rolkoffer in zijn auto mee naar huist hebben genomen om het op zolder te verstoppen. Daarnaast werden bij de man ook enkele kilo’s marihuana gevonden. De verdachten zullen zich naar verwachting medio november dit jaar voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.