Volledig scherm
. © MediaTV

Vier auto's betrokken bij ongeluk veroorzaakt door spookrijder

Een spookrijder heeft vanmiddag een ongeluk veroorzaakt op de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. De wagen is op drie andere auto's gebotst. Er is veel blikschade, maar volgens de politiewoordvoerder is ‘iedereen er redelijk goed vanaf gekomen’.  

Om 14.45 uur kwamen de eerste meldingen binnen bij de hulpdiensten over een auto die in de tegengestelde richting reed op de drukke snelweg. Twee minuten daarna werden ambulances, politiewagens en de brandweer opgeroepen: de zwarte wagen had meerdere auto's geraakt. 

,,Wij zijn in eerste instantie uitgerukt voor een beknelling, maar er bleek gelukkig niemand klem te zitten’’, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. In alle vier de wagens zat enkel de bestuurder. Er waren geen bijrijders bij het ongeluk betrokken. 

Het duurde iets langer dan een uur voordat de auto's van de weg gesleept waren. ,,Er is wel veel blikschade’’, zegt de politiewoordvoerder. ,,Maar iedereen is er redelijk goed vanaf gekomen.’’ De bestuurder van de auto die in de verkeerde richting reed, is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De anderen zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!