Volgens de politie werd Karim gevonden nadat iemand hem herkende dankzij zijn foto op deze site.
Volledig scherm
Volgens de politie werd Karim gevonden nadat iemand hem herkende dankzij zijn foto op deze site. © ANP XTRA

Vermiste Karim (18) is weer terecht dankzij tip

updateDe sinds zaterdag vermiste Karim Hamouta (18) uit Rotterdam is weer terecht. De jongeman, die de vermogens heeft van een kind van 3 jaar, ging gisteravond rond 18.00 uur met 4 euro op zak een Turks brood kopen voor zijn moeder. Hij kwam daarna niet meer thuis. De politie vond de jongen na een tip in de buurt van Plein 1953 in Rotterdam-Zuid. 

Volgens de politie werd Karim gevonden nadat iemand hem herkende dankzij zijn foto op deze site. ,,Hij is nu bij zijn moeder en zij is natuurlijk dolblij dat hij er weer is.’’  

Karim woont met zijn moeder aan de Wolphaertsbocht in Charlois. De opsporing was, volgens de politie, buitengewoon lastig omdat hij op die 4 euro na helemaal niets bij zich had: geen telefoon, geen ov-chipkaart, niets. ,,We hebben met meerdere agenten in de buurt gezocht.’’ 

Karim droeg op het moment dat hij van huis ging een lichtblauw windjack met een capuchon en een zwarte joggingsbroek met een rode streep over de pijpen. Hij had kleurige Nikes aan: lichtgroen, geel en zwart met een gele streep aan de zijkant. 

Het was niet de eerste keer dat Karim vermist werd. Hij is al een aantal keren zoek geweest omdat hij de weg naar huis niet meer terug wist te vinden. Een keer vond de politie hem terug in een kraakpand buiten de regio.