Volledig scherm
Slachtoffer Tomasz Tedorowicz. © Foto Opsporing Verzocht

Verdachten in Berkelse moordzaak weigeren te praten

Waarom moest de Tomasz Tedorowicz dood? De politie heeft wel twee verdachten vastzitten voor de moord op de 38-jarige Pool in een woning in het kassengebied van Berkel en Rodenrijs, maar veel wijzer wordt die niet van de twee. Ze beroepen zich op hun zwijgrecht.

Tedorowicz, vader van twee kinderen, werd op de ochtend van maandag 8 juli door één van de ruim tien bewoners dood op de bank in de huiskamer aangetroffen. Zijn schedel was ingeslagen en hij lag in een enorme plas bloed.

De woning aan de A.H. Verweijweg wordt verhuurd aan seizoenswerkers uit het buitenland en ligt ingeklemd tussen de kassen waarin groenten worden gekweekt. Tedorowicz, die bij een krattenreinigingsbedrijf in Bleiswijk werkte, woonde er tijdelijk met dertien andere Oost-Europese mannen. Die werden allemaal aangehouden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De woning aan de A.H. Verweijweg in het Berkelse kassengebied © MediaTV

Uiteindelijk werd één van hen vastgehouden. De man had tot na middernacht zitten drinken met het slachtoffer en was daarna naar bed gegaan. Later werd ook nog een 29-jarige Pool uit Boskoop opgepakt. Ondanks dat beiden verdachten hun kaken op elkaar houden, heeft het onderzoek inmiddels wel wat aanknopingspunten opgeleverd.

Duidelijk is geworden dat Tedorowicz vermoedelijk tussen 02.30 en 03.00 uur is vermoord. Met het oog op dat gegeven is het opvallend dat beveiligingscamera’s aan de A.H. Verweijweg tegen 03.00 uur die nacht daar een wandelend persoon hebben gefilmd. En dertien minuten later werd langs de Abraham Molenaarweg, in het verlengde van de A.H. Verweijweg, ook een voetganger – vermoedelijk de zelfde persoon – vastgelegd.