Verdachte veroorzaker dodelijk ongeluk Rotterdam-West reed zonder geldig rijbewijs

Update/videoDe verdachte van het dodelijke ongeluk gisteravond op de Claes de Vrieselaan in de Rotterdamse wijk Middelland reed zonder geldig rijbewijs. Hij wordt ervan verdacht te zijn doorgereden na met zijn auto een fietser te hebben aangereden. De fietser, een 39-jarige man uit Rotterdam, is aan zijn verwondingen overleden.

De verdachte, een man van 38, is al meerdere malen betrapt op het rijden onder invloed. Hierop werd zijn  rijbewijs ingenomen. De politiewoordvoerder vertelt dat er deze keer geen alcohol in het spel was. De uitslagen van testen op eventueel ander middelengebruik, zijn op dit moment nog niet bekend. 

Het ongeluk vond gisteren rond 21.30 uur plaats. Het gebeurde ter hoogte van de Schermlaan en het opvallende kunstwerk van het kale hoofd dat midden op T-kruising voor een deel uit de grond ‘piept’. 

De hele avond en nacht heeft de politie gezocht naar de doorgereden automobilist. Rond 3.30 uur vanochtend is bij een woning in Overschie de auto gevonden die vermoedelijk betrokken was bij het ongeval. Daar is een 38-jarige Rotterdammer aangehouden. 

De politie liet in de eerste berichtgeving al weten dat het slachtoffer er slecht aan toe was. Vanochtend werd bekend dat hij kort na het ongeval in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Het gaat om een 39-jarige man uit Rotterdam. 

De politie verspreidde gisteravond een oproep via Burgernet om uit te kijken naar een grijze Volkswagen Polo met schade rechtsvoor. Met behulp van getuigen en camerabeelden werd duidelijk in welke richting de auto is gegaan na het ongeval. In de uren daarna hebben alle beschikbare agenten en auto's uitgekeken naar de auto. 

‘Brede straat’

Inwoners van de Claes de Vrieselaan zijn geschrokken van het dodelijke ongeluk, maar zeggen wel dat het ‘redelijk op zichzelf staat’. ,,Natuurlijk wordt ook hier hard gereden. Harder dan de vijftig kilometer per uur die is toegestaan. Maar dan nog is dit best een brede straat, waardoor een aanrijding niet voor de hand ligt’’, zegt Simone Tuk (33). 

Dat vindt ook Petra van Amersfoort. ,,Er wordt inderdaad hard gereden, maar negen van de tien keer gaat het goed. Je moet goed opletten. Al is het ongeluk van gisteravond alleen te wijten aan het rijgedrag van de automobilist, denk ik. Hij is doorgereden. Dan weet je ’t vaak al...’’

Joris (34) die zijn zoon naar de oppas brengt, let ruim twaalf uur na het ongeluk goed op tijdens het oversteken. ,,Dit ongeluk is vreselijk, het verbaast mij ook niet eigenlijk. In woon hier op de eerste etage en hoor soms het geluid van remmende banden boven het geluid van mijn televisie uit. En ik ben niet zo oud dat het volume echt heel hoog staat.’’

Persoonlijk voelt hij zich wel veilig als hij in de Claes de Vrieselaan over straat fietst. ,,Maar alert ben ik wel. Meer nog dan in Kralingen, waar ik werk. Daar liggen de fietspaden vaak los van de rijbaan voor auto’s in plaats van hier, waar ze met een stippellijn op de weg zijn aangegeven. Doordat hier ook een tram rijdt, is het dan wel druk op straat.’’ 

Ongeval Gordelweg

Vorige maand nog overleed een 70-jarige vrouw en haar hond na te zijn geschept door een auto op de Gordelweg. Ook bij dit ongeval reed de automobilist door. Hij was onder invloed van alcohol. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
. © MediaTV