Silfano M. wordt verdacht van de moord op rapper Feis.
Volledig scherm
Silfano M. wordt verdacht van de moord op rapper Feis. © Politie

Verdachte van moord op Feis eerder bestraft voor bedreiging

Justitie wil dat 25-jarige Silfano M., verdachte van de moord op de Rotterdamse rapper Feis, een hem eerder opgelegde voorwaardelijke werkstraf toch gaat uitvoeren. M. kreeg die straf in 2017 wegens een bedreiging. Het gaat om een taakstraf van zestig uur. 

Bij de veroordeling van destijds kreeg M. een proeftijd van twee jaar opgelegd. De schietpartij die Feis het leven kostte, vond in die periode plaats en daarom vindt justitie dat hij de taakstraf alsnog moet voldoen als hij schuldig wordt bevonden.

Morgen dient een zogenoemde pro-formazitting tegen Silfano M. Dan wordt bekend hoe ver het Openbaar Ministerie (OM) met het onderzoek is. M. beroept zich sinds zijn aanhouding op zijn zwijgrecht. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. KOZP gaat demonstreren in Rotterdam ‘tegen politiegeweld in de VS en de EU’
    PREMIUM
    UPDATE

    KOZP gaat demonstre­ren in Rotterdam ‘tegen politiege­weld in de VS en de EU’

    De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat woensdag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestactie houden tegen het door haar veronderstelde politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Zijn dood heeft in de VS geleid tot massademonstraties, chaos en plunderingen.