Volledig scherm
De 28-jarige verdachte blijft langer vast zitten. © AD

Verdachte Lijnbaan-schutter blijft twee maanden in de cel

videoDe 28-jarige Rotterdammer die er van wordt verdacht in april van het vorig jaar op een drukke zaterdagmiddag op de Lijnbaan te hebben geschoten, blijft voorlopig nog twee maanden in voorlopige hechtenis. Dat is vandaag in de raadkamer beslist.

De man was na het schietincident een jaar onvindbaar. Uiteindelijk bleek hij op Curaçao ondergedoken te zijn. Toen hij daar vorige maand werd aangehouden, had hij een vuurwapen op zak. De verdachte is inmiddels uitgeleverd aan Nederland.

Kort na het incident, dat in de drukke winkelstraat nogal wat paniek teweeg bracht, werd ook al een verdachte aangehouden. Die man bleek echter niet de schutter te zijn.

Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf. De vermeende schutter en een andere man kregen het voor een kledingwinkel met elkaar aan de stok. Ze gingen elkaar te lijf en plotseling werd door één van de twee een vuurwapen getrokken. Er werden twee schoten gelost, maar niemand raakte gewond. Geschrokken omstanders maakten dat ze weg kwamen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!