Daar gaat-ie hoor, de Beach Cleaner. Voordat de badgasten hun handdoekje neer mikken, verwijdert dit blitse apparaat de dieper liggende rotzooi van het strand. Zodat niemand in een stuk glas gaat staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Daar gaat-ie hoor, de Beach Cleaner. Voordat de badgasten hun handdoekje neer mikken, verwijdert dit blitse apparaat de dieper liggende rotzooi van het strand. Zodat niemand in een stuk glas gaat staan. © Frank de Roo

Veel mensen ‘op een klein postzegeltje’: als het warm is geweest, is dit strand een puinhoop

Zodra het zonnetje hoog aan de hemel staat en de temperatuur de 25 graden aantikt, stroomt het strand van Nesselande vol. Badgasten die een dagje willen bakken, jeugd die een balletje probeert hoog te houden of waterratten, die bungelend aan de waterski-kabelbaan over de Zevenhuizerplas scheren. Maar uitgebreid recreëren staat nogal eens gelijk aan een hoop afval in het zand.

  1. De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzenstront: ‘Het is een plaag’
    PREMIUM

    De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzen­stront: ‘Het is een plaag’

    De weersverwachting voor de komende dagen: temperaturen oplopend tot 26 graden. Wie verkoeling zoekt aan het water doet er goed aan niet lukraak ergens in het gras te gaan zitten. Het zou immers zo maar kunnen dat in de gazenstront wordt gestapt en de groenige smurrie tussen de tenen omhoog komt. Dat risico ligt op tal van plaatsen in de Rotterdamse regio op de loer. Rotterdam zelf spant de kroon.