De aanhouding van Joël S.F.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanhouding van Joël S.F. © Frank de Roo

Van rapper tot oplichter: de designertassen en merkschoenen van Joël S.F. kwamen nooit bij de klant

Nederland gaat bij China een verzoek indienen om een mysterieuze getuige te horen in de zaak rond rapper Joël S.F.. Hij wordt ervan verdacht dat hij via webshops mensen heeft opgelicht. Hij bood jassen, tassen en schoenen van merken als Gucci en Balenciaga te koop aan. Die hadden uit China moeten komen, maar klanten konden naar hun dure spulletjes fluiten.

 1. Peter wachtte jaren op donorhart, cruciale telefoontje negeerde hij bijna: ‘Zag geen nummerherkenning’
  PREMIUM

  Peter wachtte jaren op donorhart, cruciale telefoon­tje negeerde hij bijna: ‘Zag geen nummerher­ken­ning’

  Peter Melsen zit er fris als een hoentje bij. Tot hij zijn trui omhoog trekt: overal beurse plekken, een apparaatje in verband ingepakt op zijn buik, slangetjes en een lange hechting over zijn borstkas. Uiterlijke verschijnselen waar de patiënt om lacht. Vanbinnen tikt iets - ‘bonk, bonk, bonk’ - wat hij lang niet heeft gehoord: een luid en duidelijk werkend hart. ,,Ik denk er maar niet aan dat het een hart van een ander is.”
  Rotterdam
 2. Luxe vakanties, blingbling en veel vrouwen: zucht naar rijkdom werd 'onaantastbare’ rapper Joël S.F. fataal
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Luxe vakanties, blingbling en veel vrouwen: zucht naar rijkdom werd 'onaantast­ba­re’ rapper Joël S.F. fataal

  Maandenlang werd hij op afstand gevolgd door het rechercheteam dat de jacht op hem had geopend vanwege grootschalige oplichting. Rapper Joël S.F. (27), die enkele jaren geleden onder een artiestennaam populair was bij jongeren, verbleef nooit lang op één adres. Vorige week was het onderzoek zo goed als rond en werd zijn arrestatie voorbereid. Maandag was het dan zo ver. Hij liep de rechercheurs letterlijk in de armen.