Valentijnsidee: ga op date met een senior

Valentijnsdag komt er weer aan! Ontmoetingshuis De Nieuwe Poort aan het Weena in Rotterdam is daarom op zoek naar jongeren die een middagje op date willen met een oudere. Dit om op een ludieke manier eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. 

De dates kunnen uiteenlopen van samen een oud-Hollands spelletjes doen tot wandelen langs de Maas of wijntjes pimpelen in de bar. De valentijnsdates hebben geen romantische insteek, in tegenstelling tot de afspraakjes die velen tegenwoordig regelen via apps als Tinder, Happn en Bumble. ,,De jongere vertelt over zijn hemelbestormende plannen voor het leven, dat zich nog ongerept voor hem uitstrekt, en de senior vertelt over het leven dat al grotendeels achter hem ligt’’, stelt De Nieuwe Poort. 

De Nieuwe Poort hoopt zo’n 75 ouderen en 75 jongeren samen te brengen. Voor de jongeren kost het 15 euro om mee te doen, inclusief een hapje en een drankje. De datemiddag wordt gehouden op zaterdag 8 februari, zes dagen voor de officiële datum van de dag van de liefde. 

Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat het samenzijn tussen oud en jong in Rotterdam plaatsvindt. 

De valentijnsdate voor jonge en oudere Rotterdammers draait niet om romantiek.
Volledig scherm
De valentijnsdate voor jonge en oudere Rotterdammers draait niet om romantiek. © Frank de Roo