Ernest van der Kwast.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernest van der Kwast. © Marco de Swart

‘Vakantieganger blijft nieuws volgen, bang dat alles anders is bij thuiskomst’

columnDe vakantieganger volgt het nieuws van zijn stad op afstand. Hij klikt op berichten op websites, bekijkt filmpjes en leest tweets aan de rand van het zwembad, bij een biertje op een terras in Spanje, of met veel geduld in de bergen van Noord-Italië waar 3G net zo betrouwbaar is als de selectie van Feyenoord. Je wil toch op de hoogte blijven van wat er allemaal 'thuis' gebeurt. 

Hoe vergaat het de bewoners van de Tweebosbuurt? Is groenteboer Frans van de Polder nog open? Zijn er al autobanden geplaatst in de chicane van de Claes de Vrieselaan? De angst is dat alles anders is bij terugkomst van vakantie. Dat de buren vijf kippen en een haan in hun achtertuin hebben, dat de gemeente heeft gekozen voor Sparta City en dat de Maastunnel niet meer de Maastunnel is.

  1. Familie doodgereden Wim van der Linden (63) woedend op automobilist: ‘Hij heeft hem twee keer aangereden’
    PREMIUM

    Familie doodgere­den Wim van der Linden (63) woedend op automobi­list: ‘Hij heeft hem twee keer aangereden’

    Machteloos voelen ze zich. Het liefst zouden Rotterdammers Lou en Ger van der Linden wraak nemen op de 18-jarige automobilist die zondag op de Carnisselaan in Rotterdam-Zuid zonder rijbewijs en waarschijnlijk onder invloed van lachgas hard achterop hun broer Wim (63) botste. In zijn vlucht reed de verdachte volgens getuigen en de politie nogmaals over het slachtoffer. Wim, die op een steenworp afstand van zijn woning fietste, overleed dezelfde dag in het ziekenhuis.