Volledig scherm
De Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) sluit niet uit naar de rechter de stappen om de provincie Zuid-Holland te houden aan de financiële verplichtingen ten aanzien van het Warmtebedrijf Rotterdam. © Jan de Groen/ADR

Twijfel bij provincie over Warmtebedrijf: wethouder wil desnoods naar de rechter stappen

De Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) sluit niet uit naar de rechter de stappen om de provincie Zuid-Holland te houden aan de financiële verplichtingen ten aanzien van het Warmtebedrijf Rotterdam.

Als de provincie zich terugtrekt ‘dan leidt dat natuurlijk tot bestuurlijk, juridisch overleg’. ,,Dan worden juridische stappen ondernomen’’, zei Van Gils vanavond in een commissievergadering. Hij sprak in dat geval van ‘een zeer acute situatie’.

Raadsleden vroegen om opheldering over de betrokkenheid van de provincie naar aanleiding van berichtgeving in deze krant. Een woordvoerder van de provincie zei dat het helemaal niet zeker is dat de provincie de helft van de kosten gaat betalen.

Het verlieslijdende Warmtebedrijf heeft wederom extra geld nodig, deze keer dertig miljoen euro. Onder meer om een begin te maken met een pijpleiding naar Leiden. Met de provincie zijn afspraken gemaakt om de kosten te delen, maar volgens de provincie zijn deze afspraken nog niet definitief. Van Gils zei ‘verbaasd’ te zijn over deze reactie.