De foto van twee daklozen die een Rotterdamse wijkagent op Twitter deelde met een boodschap over poepende en plassende EU-migranten.
Volledig scherm
De foto van twee daklozen die een Rotterdamse wijkagent op Twitter deelde met een boodschap over poepende en plassende EU-migranten. © Wijkagent Wim Rietveldt

Tweet van de politie over ‘dronken EU-migranten’ vernederend? Aboutaleb vindt van niet

Burgemeester Aboutaleb neemt geen afstand van een vorige maand door een agent verzonden tweet, die door GroenLinks als ‘vernederend’ wordt beschouwd. Op de foto stonden twee (onherkenbare) daklozen waarbij de politie meldde dat het gaat om ‘dronken EU-migranten die slapen, poepen en urineren op terrassen en in parkeergarages’.

  1. Deze horeca bieden mensen gratis warmte én een maaltijd aan: ‘We kunnen echt iets betekenen’

    Deze horeca bieden mensen gratis warmte én een maaltijd aan: ‘We kunnen echt iets betekenen’

    Heating and eating: dat is het nieuwe initiatief van crisiscatering Hotsput Hutspot en Talentfabriek010, waardoor Rotterdammers die hun energierekening zien stijgen niet langer hoeven te kiezen tussen het verwarmen van hun huis of een fatsoenlijke maaltijd. Verschillende horeca bieden mensen een warme (werk)plek aan, met daarbij een door iemand anders gedoneerde maaltijd, vertelt Bob Richters van Hotspot Hutspot.