Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee vluchten naar Rotterdam moeten tussenlanding maken

Twee Transavia-vluchten vanuit het zuiden naar Rotterdam verliepen vandaag niet helemaal volgens plan. Eerst moest een vliegtuig dat was opgestegen vanuit de Marokkaanse badplaats Al Hoceima een tussenlanding maken in de Spaanse stad Valencia omdat een passagier onwel was geworden. Vervolgens was het raak op de vlucht die vertrok vanuit Rome: die moest vanwege ‘een check’ landen op het vliegveld van Venetië. 

Over het precieze waarom van de tussenlanding op Venetië wil Transavia niet te veel uitweiden. ,,Na check en testen kon om 13.30 weer verder worden gevlogen’’, meldt een woordvoerster. 

Passagiers op de vlucht melden op sociale media dat ze blij zijn dat de KLM-dochter de landing uit voorzorg maakte. Ene Carla grapt dat ze graag had gezien dat de vliegtuigmaatschappij bussen had geregeld voor de tijd dat de passagiers in Venentië aan de grond stonden: ze hadden dan even het toeristenplaatsje kunnen bezoeken. ,,Lijkt me leuker dan het vliegveld.’’

  1. Bierverkeer gestremd: Kunnen al die flesjes Heineken de Rotterdamse haven wel bereiken?

    Bierver­keer gestremd: Kunnen al die flesjes Heineken de Rotterdam­se haven wel bereiken?

    Alle ogen van de internationale bierwereld zijn dezer dagen gericht op Rotterdamse haven, de plek waarvandaan dagelijks miljoenen hectoliters Heineken naar alle uithoeken van de wereld worden verscheept. Door een stremming in de rivier de Gouwe kunnen de flesjes en fusten gerstenat niet vanuit de fabriek in Zoeterwoude naar Rotterdam en verder worden vervoerd. Als dat te lang duurt, komt de export stil te leggen.