Een cargoschip raakte beschadigd bij een botsing op de Oude Maas.
Volledig scherm
Een cargoschip raakte beschadigd bij een botsing op de Oude Maas. © MediaTV

Twee schepen botsen op Oude Maas, vrachtschip ligt vast

Twee schepen zijn vanavond op de Oude Maas ter hoogte van Barendrecht en de Heinenoordtunnel op elkaar gebotst. De binnenvaarttanker zou met zijn neus in de zijkant van het vrachtschip zijn gevaren. De laatste ligt nu vast aan de grond. Slepers zijn opgeroepen om het schip weer los te trekken.

 1. Wat zien we hier en waar is deze nostalgische plaat gemaakt?
  Raadplaat

  Wat zien we hier en waar is deze nostalgi­sche plaat gemaakt?

  Heftig! Dit is machinerie waar je u tegen zegt, met ook nog eens een enorme sloot water voor de deur. Als leek kom je daar natuurlijk niet uit, maar we weten zeker dat er connaisseurs bij de vleet zijn die dit kiekje juist weten te duiden. En dan niet alleen wáár deze foto is geschoten, maar veel - liefst té veel - details over wat we hier zien voor zware kost. Hoe langer de brief, hoe groter de kans op publicatie. Ja, het leven is hard op de redactie van Rotterdam van Toen. Schrijf! Reageren op onze raadplaat? Stuur een mailtje naar rd.toen@ad.nl
 2. ‘Vrienden’ helpen Blijdorp een handje: half miljoen voor nieuw verblijf ibissen en hyacintara’s

  ‘Vrienden’ helpen Blijdorp een handje: half miljoen voor nieuw verblijf ibissen en hyacintara’s

  De Vrienden van Blijdorp willen een half miljoen euro bijeen krijgen voor nieuwe volières voor hyacintara’s en ibissen in Diergaarde Blijdorp. De huidige onderkomens van deze dieren zijn oud en kwetsbaar en nodig aan vervanging toe. ,,In de coronacrisis helpen wij de dierentuin waar wij kunnen om noodzakelijke projecten tóch door te laten gaan’’, zegt woordvoerder Bart Noordegraaf van deze ‘fanclub van Blijdorp’.