In deze straat in het Rotterdamse Vreewijk vond de woningoverval plaats.
Volledig scherm
In deze straat in het Rotterdamse Vreewijk vond de woningoverval plaats. © Google Streetview

Twee overvallers dringen met vuurwapen woning van gezin met kinderen binnen

Twee overvallers hebben een 38-jarige man, zijn vrouw en kinderen woensdagavond flink opgeschrikt. Iets voor middernacht drongen twee mannen een woning aan de Berkendaal in de Rotterdamse wijk Vreewijk binnen. Ze dreigden met een vuurwapen en eisten geld. Vervolgens sloegen ze op de vlucht met de auto van het slachtoffer. 

 1. Romeinen of barbaren kijken in de Harmonie, en na afloop een zure bom happen bij Worm
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Romeinen of barbaren kijken in de Harmonie, en na afloop een zure bom happen bij Worm

  Wie het straatje op de raadplaat herkent, maar geen flauw idee heeft wannéér zo’n kiek is geschoten, heeft doorgaans hulpmiddelen zat om de juist datering toch te ontdekken. Want kijk eens naar die wat hoekige, waarschijnlijk benzine of diesel slurpende karretjes die tegen de stoeprand staan geplakt. De kenner der heilige koe zal direct opveren en tussen twee hapjes van een beschuitje door galmen: 1978!
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”