Na weken van droogte kan waterschap Hollandse Delta op de Zuid-Hollandse eilanden eindelijk het gras op de dijken weer maaien. De groene sprietjes, en vooral de wortels, houden de dijk stevig.
Volledig scherm
PREMIUM
Na weken van droogte kan waterschap Hollandse Delta op de Zuid-Hollandse eilanden eindelijk het gras op de dijken weer maaien. De groene sprietjes, en vooral de wortels, houden de dijk stevig. © Gert Huijzers

Twee kontjes hoog? Nee, de dijk wil z’n gras kort en pittig

Het regent, het regent, de dijken worden nat! Menig barbecue-avondje viel de afgelopen dagen in het water, maar bij waterschap Hollandse Delta ging de vlag uit: water van boven, eindelijk! De ‘regenmeesters’ bij het schap peilden de plassen: kunnen we, mogen we? Deze week ging het sein op groen: de dijken gaan weer ‘kort en pittig’. En dat is niet zoals thuis voor het mooie strakke gazonnetje.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.