Het volkstuincomplex Zuiderhof in juni 1967. Tuinders verzamelen zich om te protesteren tegen bouwplannen van de gemeente. Hun huisjes zouden daarmee verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het volkstuincomplex Zuiderhof in juni 1967. Tuinders verzamelen zich om te protesteren tegen bouwplannen van de gemeente. Hun huisjes zouden daarmee verdwijnen. © Foto AD Rotterdams Dagblad/RN/Lex de Herder

Tumult onder volkstuiners Zuiderhof als gedwongen verhuizing dreigt

Rotterdam van ToenRotterdammers met groene vingers, maar zonder eigen tuin, vinden al meer dan honderd jaar hun heil bij een van de volkstuinverenigingen in en rond de stad. Zuiderhof is het oudste volkstuincomplex van het Zuiderpark. In 1967 dreigde voor de tuinders van deze vereniging een gedwongen verhuizing.

  1. Mysterie van de ‘verdwaalde paal’ in Charlois toch nog opgeklaard: de oplossing komt uit Groningen!
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    Mysterie van de ‘verdwaalde paal’ in Charlois toch nog opgeklaard: de oplossing komt uit Groningen!

    Eén vraag over de raadplaat van vorige week werd direct goed beantwoord door onze trouwe lezers. Want die wigwam-achtige paalconstructie, waartussen iets loodzwaars op en neer werd geschoven, dat was natuurlijk een heistelling. Appeltje-eitje, zeker voor Rotterdammers, bij wie zo’n apparaat op vrijwel elke straathoek heeft gestaan. Inclusief het ritmisch gebonk, de soundtrack van de wederopbouw. Mooi!