Tramhaus op de plek waar het zondag gaat gebeuren: het Zuiderpark op Zuid. Nadya van Osnabrugge, Lukas Jansen, Micha Zaat en Jim Luijten (vlnr ). Bassiste Julia Vroegh moest op het laatste moment verstek laten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Tramhaus op de plek waar het zondag gaat gebeuren: het Zuiderpark op Zuid. Nadya van Osnabrugge, Lukas Jansen, Micha Zaat en Jim Luijten (vlnr ). Bassiste Julia Vroegh moest op het laatste moment verstek laten gaan. © Frank de Roo

Tramhaus gaat plotseling als rocksterren door het leven: ‘Heb nog steeds geen goede handtekening’

Tramhaus gaat als een komeet. De Rotterdamse band toert dit jaar uitgebreid in het buitenland, trekt langs grote festivals, waaronder Best Kept Secret, en is nog maar zelden in haar thuisstad te zien. Deze zondag wel. Dan speelt het vijftal op het Metropolis Festival in het Zuiderpark.

  1. Mr. Festival Johan Moerman zwaait af in jaar zonder evenementen: ‘Massa verbroedert en daar is altijd behoefte aan’
    PREMIUM
    Interview

    Mr. Festival Johan Moerman zwaait af in jaar zonder evenemen­ten: ‘Massa verbroe­dert en daar is altijd behoefte aan’

    Met Rotterdam Festivals zorgde directeur Johan Moerman voor meer schwung in de Maasstad. Maar na 27 jaar is het tijd voor pensioen, bizar genoeg na een zomer zonder evenementen. ,,Die keren na de coronacrisis wel weer terug”, verwacht scheidend Mister Festival. ,,Al staan we volgend jaar denk ik nog steeds niet met 40.000 man op een plein.”