Volledig scherm
PREMIUM
De 18-jarige ondernemer Roderick van Empel. © Frank de Roo

Topondernemers steunen Roderick: ‘Faillissement betekent niet dat je mislukt bent’

Het faillissement van Splendid Media, het bedrijf van de tiener Roderick van Empel uit Bergschenhoek, roept veel reacties op. Sommige lezers zijn kritisch, maar de kenners, winnaars van de Rotterdamse ondernemersprijs, steunen de jonge ondernemer: ,,We doen er in Nederland heel spastisch over, maar het is helemaal geen schande om een keer failliet te gaan.’’

Quote

Gevalletje van zelfover­schat­ting en op te grote voet willen leven.

Het bedrijf uit Bergschenhoek was een jaar geleden in het nieuws vanwege de jeugdige leeftijd van de oprichter en diens levensstijl. De toen 18-jarige Roderick van Empel reed rond in een Audi Q7. Het merendeel van de tien medewerkers had een leaseauto. In een interview met het AD Rotterdams Dagblad zei hij ‘keihard aan te sturen op een gezonde cashflow’. 

De inkomsten van het mediabedrijf, gespecialiseerd in webdesign, fotografie en bedrijfsfilms, bleven echter ver achter bij de uitgaven en een curator handelt op dit moment het faillissement af. Lezers reageren massaal op het faillissement. ,,Kom op kerel, iedere ondernemer heeft wel eens een flinke tegenslag’’, reageert Johan Schouten.