Topjudoka vloert winkeldief: ‘Hij was een halve minuut lang bevroren, keek me met zúlke ogen aan’

met videoHij wist nog aan de beveiliger te ontkomen, maar toen was het geluk van een Rotterdamse winkeldief toch écht op. Wat heet: nog geen halve minuut later werd hij gevloerd door de toevallig passerende olympisch judoka Roy Meyer (31). ,,Hij bevroor gewoon.”

 1. Pas toen ze erover praatte, wist Lincey dat ze niet de schuld was van haar moeders problemen
  PREMIUM

  Pas toen ze erover praatte, wist Lincey dat ze niet de schuld was van haar moeders problemen

  Een kind van drie dat uit huis geplaatst wordt omdat haar moeder verslaafd geraakt is aan drugs en aan schizofrenie lijdt. Dat overkwam Lincey (26) uit Rotterdam. Pas toen ze erover ging praten, nadat ze op haar 21ste vastliep tijdens een stage, kwam ze af van haar schuldgevoel daarover. ,,Na mijn geboorte kreeg mijn moeder een postnatale depressie. Dat heeft haar psychoses wel getriggerd, denk ik.”
  Rotterdam
 2. Telkens werd weglopertje Kobi door oom agent thuisgebracht: ‘Op de stang met 'n wit broodje’
  PREMIUM
  ROTTERDAM VAN TOEN

  Telkens werd wegloper­tje Kobi door oom agent thuisge­bracht: ‘Op de stang met 'n wit broodje’

  Een kiek van een binnenterreintje, ergens op Zuid, bleek voor onze lieve lezertjes niet bepaald een inkoppertje, à la de winnende goal van Feyenoorder Geertruida afgelopen zondag tegen Ajax (2-3). Sterker nog: we moesten er een herhaalde oproep uitgooien om de fervente volgers van deze rubriek alsnog richting laptop te jagen, en de vingers op de toetsen te laten dansen. Wat alsnog resulteerde in een puik pakket reacties met - want daar gaat het om - de juist locatie van de zoekfoto.
  Rotterdam