Volledig scherm
PREMIUM
Larry Beasley, Peter Jordan en Anna Pollock (vlnr) krijgen een tour van stadsgids Ferrie Weeda. ,,Kijk niet naar wat de stad voor de toerist kan betekenen, maar wat de toerist voor de stad kan doen.’’ © Sanne Donders

Toerisme-experts: Rotterdam, blijf jezelf!

Rotterdam moet gewoon dicht bij zichzelf blijven, vinden internationale toerisme-experts die op uitnodiging van de stad hier drie dagen verblijven.

,,This is amazing, dit is verbluffend!'' Bij het zien van de Markthal draait de Canadese planoloog Larry Beasley zich met een ruk om naar de andere leden van de groep. Met zeven andere stedebouwkundigen en toerisme-experts maakt hij een tocht door Rotterdam. Anna Pollock staat met haar rug naar het met prijzen overladen gebouw. De Britse, bekend van haar publicaties over massatoerisme, maakt een foto van de Hoogstraat. Haar landgenoot Peter Jordan staart ondertussen verwonderd naar het reuzenrad náást de Markthal. ,,Zo'n afgezaagde attractie.'' On-Rotterdams, vindt hij. Aan het einde van hun driedaagse bezoek schrijven zij een advies voor de stad.