Volledig scherm
PREMIUM
© Google Streetview

Toch miljoenenboete voor geheime taxi-afspraken Vervoer op Maat

De Rotterdamse taxibedrijven RMC en Bios zijn na een jarenlange juridische strijd in hoger beroep alsnog fiks beboet voor verboden prijsafspraken voor Vervoer op Maat. De Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) wordt gezien als spin in het web en moet de hoogste boete betalen: 7,5 miljoen euro. Voor Bios komt de boete uit op zes ton. 

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) legde de boetes al in 2013 op aan de Rotterdamse taxibedrijven. De onafhankelijk publieke toezichthouder oordeelde dat de ondernemingen tussen 2007 en 2011 afspraken maakten over contractueel taxivervoer van gehandicapten, ouderen, zieken en leerlingen in Rotterdam. Doel was de onderlinge concurrentie bij aanbestedingen te beperken. Onderling werd bepaald wie welke klanten zou houden en wie welke nieuwe klanten zou benaderen.

  1. Rotterdammer draagt zijn songfestival-Facebookevent over aan Ahoy: ‘Het begon als een geintje’

    Rotterdam­mer draagt zijn songfesti­val-Facebooke­vent over aan Ahoy: ‘Het begon als een geintje’

    Wat begon als een geintje is inmiddels uitgegroeid tot een evenementenpagina op Facebook met bijna 80.000 geïnteresseerden. Meteen na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival afgelopen mei richtte Rotterdammer Martin Meijerink (45) het Facebook-evenement Eurovision Songfestival 2020 op met als locatie Rotterdam. Inmiddels heeft Ahoy de pagina overgenomen. ,,Het voelt toch alsof ik een steentje heb bijgedragen aan het songfestival.’’