Volledig scherm
De voormalige vsetiging van de Daniel den Hoed Kliniek © Sanne Donders

Toch hoogbouw en tachtig extra woningen op plek Daniel den Hoed

Op de plek waar nu nog de oude Daniel den Hoed Kliniek staat, komt na de sloop ook hoogbouw terug. Daarmee krijgt de nieuwe wijk 80 extra appartementen, allemaal huurwoningen met een prijs tussen 710 en 1000 euro. Dat laat het college vandaag aan de gemeenteraad weten.

Bewonersinitiatief Vreewijk in Actie en de wijkraad Vreewijk hadden juist gevraagd om af te zien van hoogbouw. Door de hoge kosten van de sloop en de bijbehorende asbestsanering is er echter geen andere mogelijkheid, zegt het college, dat de hoogbouw ook een geluk bij een ongeluk vindt. ,,Dit is niet negatief voor de stad en Vreewijk, want een groter aantal woningen draagt bij aan het opvangen van de groei van de stad.’’ Bovendien hebben vele oudere bewoners van Vreewijk behoefte aan gelijkvloerse woningen met lift, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen, aldus de bouwwethouder.

Er komen in totaal 222 woningen, 79 eengezinswoningen en 143 appartementen. Oorspronkelijk waren er alleen 143 huizen ingetekend. De nieuwbouw is de volgende fase van de ontwikkeling van het gebied rond het oude Zuiderziekenhuis. De oplevering van de nieuwe woonwijk loopt van 2021 tot 2025.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!