Tjalling de Boer heeft - eindelijk - zijn eerste vaccinatie binnen: ,,Dat is toch een stressfactortje minder."
Volledig scherm
PREMIUM
Tjalling de Boer heeft - eindelijk - zijn eerste vaccinatie binnen: ,,Dat is toch een stressfactortje minder." © Fred Libochant

Tjalling (65) kreeg het voor elkaar, maar voor zijn eerste prik moest hij hemel en aarde bewegen

De een wordt al opgeroepen om zijn vierde prik te komen halen. Een ander, zoals Tjalling de Boer, moet hemel en aarde bewegen om zijn eerste coronavaccinatie te krijgen. Na weken in een doolhof te hebben verkeerd, kon hij tot zijn eigen verbazing woensdag ineens terecht. ,,Ben ik een uitzondering”, vraagt hij zich af. ,,Dat idee heb ik wel een beetje.”

 1. Als de Ahrens-Fox door de straat denderde, dan dansten de kopjes in de kantine
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Als de Ah­rens-Fox door de straat denderde, dan dansten de kopjes in de kantine

  Wat een vrolijk versierde brandweerwagen was dat, op de raadplaat van vorige week. Met blij kijkende Rotterdamse spuitgasten op de treeplank, en een frivool decor van prachtige bomen met een robuuste, volle kruin. Als hier geen feestje was te vieren, dan eten wij ons beider hoed op. Mét een dikke laag mosterd. En inderdaad, de oorlog was na vijf diepdonkere jaren eindelijk voorbij, en elk partijtje werd omgetoverd tot een Groot Festijn. Dus óók een bloemencorso in de stad.
 2. Wat mooi: Op deze manier worden de slachtoffers van het bombardement vanavond herdacht
  PREMIUM

  Wat mooi: Op deze manier worden de slachtof­fers van het bombarde­ment vanavond herdacht

  De slachtoffers van het bombardement van 14 mei 1940 op Rotterdam worden zaterdagavond op een wel heel bijzondere manier herdacht. Alle namen worden geprojecteerd op de nieuwe woontoren OurDomain aan de Rotterdamse Blaak. Die is gebouwd op het laatste stukje braakliggende grond na het bombardement. Het was ook de plek die de Duitse piloten in hun navigatie hadden staan als mikpunt voor het afwerpen van hun verwoestende brandbommen.