Volledig scherm
PREMIUM
Jurre Groenendijk uit Hellevoetsluis is ambassadeur van de Week van de Mediawijsheid. © Peter de Jong Fotografie

Tips van een jonge hacker: pas op met je koelkast die online is

Hacker Jurre Groenendijk (17) uit Hellevoetsluis is dit jaar ambassadeur van MediaMasters in de Week van de Mediawijsheid. Hij geeft scholieren tips voor veilig internetgebruik en deelt graag zijn beste antihacktips. 

Jurre zit in de zesde klas van het vwo op het Helinium in Hellevoetsluis. Vorig jaar kwam hij in het nieuws omdat hij van zijn school de opdracht had gekregen het computersysteem te hacken. ,,Ik heb dingen gevonden, gefikst en dat was het”, zegt hij nu. ,,Dus dat doe ik niet meer.” Na zijn examen wil Jurre naar de TU Delft. ,,Ik wil Computer Science and Engineering studeren.” 

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.